maanantai 2. joulukuuta 2013

PIPAREITA PIPAREITA PIPAREITA...



 

Viikonloppuna tosiaankin meillä leivottiin ja väkrättiin ja koristeltiinkin koti joulu kuntoon.
Pipareiden teko on kyllä hauskaa kun siihen vielä koko perhe osallistuu.
Vaikka lapset kasvavatkin ja vanhempi lähestyy varhaismurkku ikää, on
leivonta heille yhä niin tärkeä juttu.


SLY 25 kierroksen ensimmäisessä paketissa oli ohje nopsiin pipareihin. Tällä kertaa tein taikinan kyllä ihan meidän perheen perusohjeella ja paketista käytin tähän taikinaan siirappia.

Ohje pipareihin meni jotenkin näin...
2 dl  siirappia
  2dl Intiaanisokeria
2 tl kanelia
  2 tl inkivääriä
  2 tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta
150 g voita tai margariinia
  2muna
  8 dl vehnäjauhoja
  2tl soodaa

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää rasva ja hämmennä, kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita odotellessa sooda vehnäjauhoihin huolellisesti. Lisää siirappiliemeen munat ja sitten jauhoseos. Sekoita hyvin. Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa mielellään yön yli.
Paista 175-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia piparien paksuudesta ja koosta riippuen.


2 kommenttia:

  1. Piparit kuuluvat ehdottomasti jouluun!

    t. SLY25 emo

    VastaaPoista
  2. Meillakin aina piparit tehtiin siinä itsenäsisyyspäivän tienoilla, olet tosiaan ahkeroinut. Koristellaanko teilla piparit? Minusta on kiva leipoa ja koristella, ihan muutaman yleensä syön. Minulla iak erikoine maku yhdistelmä. Piparkakku ja sinihomejuusto ja ananas, juu-uh :-) tiedet''n aikamoinen makuelämys. Hyvää Itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista

KIITOS KUN JÄTIT KOMMENTIN!!!
TULE TAAS PIKAISESTI UUDESTAAN!!!