Viikonloppuna tosiaankin meillä leivottiin ja väkrättiin ja koristeltiinkin koti joulu kuntoon.
Pipareiden teko on kyllä hauskaa kun siihen vielä koko perhe osallistuu.
Vaikka lapset kasvavatkin ja vanhempi lähestyy varhaismurkku ikää, on
leivonta heille yhä niin tärkeä juttu.
SLY 25 kierroksen ensimmäisessä paketissa oli ohje nopsiin pipareihin. Tällä kertaa tein taikinan kyllä ihan meidän perheen perusohjeella ja paketista käytin tähän taikinaan siirappia.
Ohje pipareihin meni jotenkin näin...
2 dl siirappia
2dl Intiaanisokeria
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
2dl Intiaanisokeria
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta
150 g voita tai margariinia
2muna
8 dl vehnäjauhoja
2tl soodaa
150 g voita tai margariinia
2muna
8 dl vehnäjauhoja
2tl soodaa
Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää rasva ja hämmennä,
kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita odotellessa sooda
vehnäjauhoihin huolellisesti. Lisää siirappiliemeen munat ja sitten
jauhoseos. Sekoita hyvin. Peitä taikina kelmulla ja anna
kovettua jääkaapissa mielellään yön yli.
Paista 175-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia piparien paksuudesta ja koosta riippuen.
Paista 175-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia piparien paksuudesta ja koosta riippuen.
Piparit kuuluvat ehdottomasti jouluun!
VastaaPoistat. SLY25 emo
Meillakin aina piparit tehtiin siinä itsenäsisyyspäivän tienoilla, olet tosiaan ahkeroinut. Koristellaanko teilla piparit? Minusta on kiva leipoa ja koristella, ihan muutaman yleensä syön. Minulla iak erikoine maku yhdistelmä. Piparkakku ja sinihomejuusto ja ananas, juu-uh :-) tiedet''n aikamoinen makuelämys. Hyvää Itsenäisyyspäivää!
VastaaPoista