Muutamaan lahjaan halusin lisukkeeksi jotakin suolaista ja terveellistä.
Löysin Fariininäkkärin ohjeen jota hieman muunsin terveellisempään suuntaan...
Ainekset
5 dl kylmää vettä
½ rkl suolaa
3 rkl Fariinisokeria
1 ½ tl kanelia
½ (25 g) palaa hiivaa
4 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia tai voita
3–4 dl ruisjauhoja
4 dlSpelt manna mustikka-mustaherukka seosta
½ rkl suolaa
3 rkl Fariinisokeria
1 ½ tl kanelia
½ (25 g) palaa hiivaa
4 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia tai voita
3–4 dl ruisjauhoja
4 dlSpelt manna mustikka-mustaherukka seosta
Leipomiseen
ruisjauhoja
Pinnalle
Dansukker Fariinisokeria
vettä
Dansukker Fariinisokeria
vettä
1. Sekoita vesi, suola, fariinisokeri, kaneli ja hiiva. Kaada vehnäjauhot nesteeseen ja vatkaa seosta voimakkaasti.
2.
Lisää huoneenlämmössä notkeaksi pehmennyt rasva, ruis- ja Speltjauhot.
Sekoita ainekset napakaksi taikinaksi. Peitä taikinakulho kelmulla ja
anna taikinan levätä jääkaapissa 6–8 tuntia tai yön yli.
3. Ota
taikina huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen leipomista. Ripottele
työpöydälle ruisjauhoja, paloittele taikina ja kauli siitä pieniä
pyöreitä näkkileipiä. Tai kauli paloista 1–2 mm:n paksuisia, pellin
kokoisia levyjä jauhotetun leivinpaperin päällä. Leikkaa levyyn
palaviivat valmiiksi ennen paistoa ja vedä levy leivinpapereineen
pellille. Pistele näkkileivät haarukalla, ropsauta hiukan vettä päälle
pullasudilla ja ripottele fariinisokeria pinnalle.
4. Paista 200–225-asteisessa uunissa 8–15 minuuttia.
Oi, tämähän on hauska idea ja vaihtelua makeaan joukkoon !
VastaaPoistaTämän lahjan saaja varmasti tykkäsi lahjastaan! Ihana! Mukavaa vuodenvaihdetta!
VastaaPoistaVarmasti hyvää!
VastaaPoista