Tämä leipä nousi heti mun suureksi suosikiksi.
Suosittelen suuresti!!
Spelttijauhot on muutenkin ihan lemppareita.
Näitä meillä tarjoillaan Joulupöydässä.
Päälle vain voita ja nam!!!
Ohje meni näin,
SPELTTILEIPÄ
3 limppua
JUURI
71/2 dl kotikaljaa
1 pss kuivahiivaa
7 dl venhäjauhoja
Lämmitä kalja kädenlämpöiseksi.
Lisää kuivahiiva jauhoihin ja sekoita löysäksi velliksi kaljan joukkoon.
Anna juuren tekeytyä huoneenlämmössä vähintään 4 tuntia, jopa yön yli.
SEURAAVANA PÄIVÄNÄ.
7-9 dl spelttijauhoja
1/2 dl tummaa siirappia
1 dl saksanpähkinää
1 dl hasselpähkinää
1 omena
3 rkl raastettua inkivääriä
1/2 dl juoksevaa margariinia
1 rkl suolaa
Lisää velliin spelttijauhot, siirappi, rouhitut pähkinät, raastettu omena ja inkivääri sekä margariini ja suola.
Alusta taikinaa 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa jauhoja.
Kumoa taikina pöydälle ja jaa kolmeen osaan.
muodosta taikinasta kolme pötköä jauhojen avulla ja laita pötköt leipävuokiin.
Anna nousta lämpimässä puoli tuntia.
Leikkaa leipien pintaan viiltoja.
Paina muotilla omenaviipaleista tähtiä.
Koristele leivän pinta omenatähdillä ja murskatuilla pähkinöillä.
Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia.
Leipä, kuin kaunis 'kahvikakku'! Ten points !
VastaaPoista