maanantai 5. marraskuuta 2012

Kardemummamuffinit omenalla ja marsipaanilla

Blogini hieman tökkii ja  en ymmärrä mikä mikä siinä piilee... osalla kävijöistä tekstit ovat ihan sikinsokin sekaisin...
En ole tästä johtuen kamlasti viime aikoina juttuja päivitellyt... Jospa tauko olisi asiaan auttanut ja vihdoin tämä toimisi...



Mufiinit ovat ihan mun suosikki juttu ja tällä kertaa kokeilin seuraavanlaista reseptiä... Käytin Sly 20 kierroksen paketista saatua vaaleanpunaista marsipaania.

8-10kpl

125g voita
1 muna
1 1/4 dl sokeria
1 1/4 dl jogurttia
3-3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2dl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa jauhettuna
100 g marsipaania

Täyte: 1-2 omenaa

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.  Sulata voi ja anna jäähtyä.
2. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti.
3. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja kardemumma.
4. Lisää jauheseos munan, sokerin ja jogurtin joukkoon. Kaada taikinaan jäähtynyt voisula.
5. Raasta marsipaani ja kääntele raaste taikinaan.
6. Kuori ja paloittelu omenat.
7. Annostele taikina muffinivuokiin. painele omenan palat taikinaan. Ripottele päälle hiukan kardemummaa.
8. paista uunin alatasolla 15-18minuuttia.

Koristelin jäähtyneet muffiinit vielä tomusokerilla. Olivat tosi hyviä!!!


1 kommentti:

  1. Kuulostaa ja näyttää älyttömän herkullisilta, nam... Muffinssien leipomista olen suunnitellut itsekin, ehkä perjantaina/viikonloppuna täytyy pyöräyttää jotakin!

    VastaaPoista

KIITOS KUN JÄTIT KOMMENTIN!!!
TULE TAAS PIKAISESTI UUDESTAAN!!!