maanantai 24. lokakuuta 2016

SILMÄMUNA PIZZAT eli OLIIVI- MOZZARELLA PIZZAT..


SLY36 viimeisessä paketissa oli Silmämunapizzan ohje.
Viikonlopun vietimme mökillä ja tyttäreni kanssa pizzoja leiposimme.
Pohjan ohje oli ihan sairaan hyvä. Teimme monta silmämunaa kun tyttäreni oliiveista kovasti tykkää..

Ohje meni näin...
n.8-10 minipizzaa
Taikina
8 dl vehnäjauhoja
10 g kuivahiivaa
2 tl sokeria
3 dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
Pizzan päälle
2 rkl tomaattipyrettä
2 (400g) tölkkiä tomaattimurskaa
suolaa ja pippuria
2 tl kuivattua oreganoa
2 mozzarella tankoa (kuivaa ja viipaloi)... Meillä oli pieniä palloja silmämunat eivät ihan onnistuneet...
Mustia oliiveja (puolitettuna)

1.Sekoita  yhteen jauhot, kuivahiiva ,sokeri ja suola.
2.Kaada jauhojen joukkoon 42˚C vesi ja oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi.
3.Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä, kunnes siitä tulee tasaista ja kimmoisaa.
4.Laita taikina voideltuun kulhoon ja peitä kelmulla. Jätä lämpimään paikkaan 1 ½ tunniksi tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
5.Laita täytettä varten tomaattimurska- ja pyre sekä oregano, suola ja pippuri kattilaan. Hauduta miedolla lämmöllä kaksi minuuttia.
6.Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Painele ja vaivaa ilmakuplat pois taikinasta ja nosta taikina jauhotetulle pöydälle.
7.Jaa taikina kahdeksaan yhtä suureen palaan ja muotoile niistä halkaisijaltaan n. 10 cm pyöryköiksi.
Nosta pizzapohjat öljytylle uunipellille.
8.Tee ”silmä” levittämällä pohjalle ensin kastiketta. Jätä reunat puhtaiksi. Laita pizzan keskelle mozzarellaviipale ja viimeistele oliivinpuolikkaalla.
9.Paista pizzoja uunissa noin 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOS KUN JÄTIT KOMMENTIN!!!
TULE TAAS PIKAISESTI UUDESTAAN!!!