SLY 33 kierroksen toisessa paketissa oli tämän herkun ohje.
Nämä oli ihan tajuttoman hyviä.
Ohje meni näin...
8kpl
3 keltuaista
1/2dl sokeria (käytin ruokosokeria)
3 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 appelsiinin raastettu kuori (lasten toiveesta jätin tämän pois)
Kahvikinuski:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 tl jauhettua espressokahvia (jätin tämän pois)
Kuorrutus:
125g maustamatonta tuorejuustoa
25 g sulatettua voita
2 dl tomusokeria
Mittaa kattilaan kuohukerma, fariinisokeri ja (kahvi).
Kuumenna ja keitä hiljalleen poristen 6-8 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut kinuskimaiseksi. Jäähdytä.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota vainiljakastike. Sekoita keltuaisseoksen joukkoon. pese appelsiini ja raasta kuori. Mausta massa kuoriraasteella.
Aseta muffiinivuoat muffiinipellin koloihin. Kaada vuokiin jäädykemassa niin että vuoan reunoista jää sentin verran vajaaksi. Valuta kinuski vuokiin spiraalimaisella liikkeellä kunnes vuoat täyttyvät. Kaada loput kastikkeesta kastikekannuun. Nosta leivonnaiset pakastimeen vähintään 6 tunniksi.
Vatkaa tuorejuusto, sulatettu voi ja tomusokeri tasaiseksi. Pursota kuppikakkujen pinnalle.
Voit nostaa kuorrutetut kuppikakut uudelleen pakastimeen tai jättää huoneenlämpöön pehmenemään noin vartiksi ennen tarjoilua. Koristele valuttamalla päälle kahvikinuskia.
OMA HUOMIO... jäädykemassa määrä oli suuri ja saimme tehtyä siitä 12 kpl.tta.
Kinuski määrä oli taas kovin vähäinen ja sen voisi melkein tehdä tuplana.
Teimme kuorrutteen suoraan päälle ja pakastimme myös sen.
Kupeista tulisi ilmavampia jos kuorrutteen laittaa vasta valmiiksi jäätyneiden kuppien päälle.
Joka tapauksessa nämä olivat ihan sairaan hyviä!!!
Näyttää ja kuulostaa erinomaisen hyvälle. :)
VastaaPoistaAi miten hienot!
VastaaPoista