Meillä töissä on meneillään pahin ruuhka- aika ja työntekijät painavat ihan hillittömiä työpäiviä.
Jälleen kerran nöyränä heitä kiitän ahkeruudesta.
Eilen leivoin maailman parasta RAPARPERIPIIRAKKAA heille kiitokseksi.
Olen varmasti tämän ohjeen ennekin tänne laittanut mutta laitetaan se taas kerran...
muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa
pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna
täyte:
1 l raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta
1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa
seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä
kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.
3. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperipaloja.
4. Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoaraparperipiirakan kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä.
2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.
3. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperipaloja.
4. Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoaraparperipiirakan kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä.
Hyttysen hyrinä,
ukkosen jyrinä,
purojen juoksu,
mataran tuoksu,
matojen tonkija,
onnekas onkija,
mansikkamaito
– kesä on aito!
Hyvää juhannusta!
ukkosen jyrinä,
purojen juoksu,
mataran tuoksu,
matojen tonkija,
onnekas onkija,
mansikkamaito
– kesä on aito!
Hyvää juhannusta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOS KUN JÄTIT KOMMENTIN!!!
TULE TAAS PIKAISESTI UUDESTAAN!!!