sunnuntai 21. joulukuuta 2014

SAARISTOLAISLEIPÄÄ JA JOULUSINAPPIA...


Joulu alkaa olemaan aivan käden uloittuvissa.
Viikonloppuna siivosimme viimeiset Joulusiivoukset.
Lanttu- ja porkkanalaatikko on pakastimessa odottamassa paistamista.
Perunalaatikkokin on jo imeltymässä.

Saaristolaisleipää leiposin Jouluksi.
Ohjeeksi valitsin Koko Suomi Leipoo ohjelmasta 
APPELSIINILEIVÄN.

 Ohje meni näin...

Appelsiinileipä:

5 dl appelsiinimehua
50 g hiivaa
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl maltaita
noin 5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
1,5 dl siirappia
Lämmitä mehu 37 asteeseen ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon jauhot ja maltaat. Lisää lopuksi suola ja siirappi. Nostata reilu tunti. Kaada voideltuun leipävuokaan ja paista noin 1.5 h tuntia. Peitä foliolla jos leipä tummuu liikaa.


Tarjoilen tätä mädin ja lohipateen kaverina...

Kuvailen valmiita tekeleitä Joulun jälkeen...

Lisäksi 

Kokkailin SLY 29 kierroksen parini ohjeella sinappia.
Ohje meni näin...

PARAS JOULUSINAPPI,
1 rss sinappijauhetta
2 dl sokeria
2 dl kermaa
2 kananmunaa
1 tl viinietikkaa
0,5 tl suolaa
1 tl konjakkia

Laita sinappijauhe ja sokeri pieneen kattilaan, sekoita ja lisää kerma vähän kerrallaan ja sekoita
tasaiseksi tahnaksi. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää ne sinappitahnaan.
Kuumenna seos hitaasti, samalla hyvin sekoittaen.
Kiehauta, mutta varo ettet polta seosta pohjaan. Älä myöskään anna sen juoksettua.
Ota kattila liedeltä, jäähdyä sinappi ja lisää viinietikka sekä halutessasi konjakki ja suola.
Lisäämällä joukkoon omenasosetta saat vielä jouluisamman sinapin.
Säilytä valmis sinappi jääkaapissa.

NAM!


Toivon teille kaikille blogissa kävijöille
Oikein lämmintä Joulun taikaa!!!


2 kommenttia:

KIITOS KUN JÄTIT KOMMENTIN!!!
TULE TAAS PIKAISESTI UUDESTAAN!!!