SLY 28 kierroksen viimeisessä paketissa oli Mascarpone - puolukkapiirakan ohje.
Viikonloppuna meillä pidettiin pihatalkoot oman perheen kesken. lapset tosin eivät asiasta kovin innoissaan olleet. Loppuajan he sitten pyörivät lehtikasoissa...
Jälkiruuaksi paistoin pikaisesti tämän piirakan.
Oli oikein oikein maistuvaa!!! Itse tykkään puolukoista
tosi paljon ja pakastimeen niitä onneksi sain säilöttyä talvea varten....
Vehnäjauhot pohjasta korvasin Spelttijauholla ja sokerin Intiaanisokerilla....
Ohje oli näin...
Pohja
- 125 g meijerivoita
- 1 1/4 dl Intiaanisokeria
- 1 kananmuna
- 2 dl Spelttijauhoja
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 prk (250 g) Mascarponea
- 1 prk (250 g) rahkaa
- 2 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 tl vanilliinisokeria
- 400 g (7-8 dl) Puolukoita (pakaste)
- 1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 30 cm). Siirrä vuoka jääkaappiin.
- 2. Sekoita täytteen mascarpone, rahka, munat, sokeri, vanilliinisokeri ja kohmeiset puolukat keskenään.
- 3. Nostele täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.
- 4. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 55 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.
Todella herkullisen kuuloista ja näköistä. Otanpa talteen ohjeesi. :)
VastaaPoista