Olen löytänyt aivan ihanan piirakka ohjeen jolla teen oikeastaan kaikki piirakat.
Marjoja vaihtamalla saa ihania variaatioita.
Ohje menee näin...
MURUSEOS:
8dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniliinisokeria
250g juoksevaa margariinia tai voi sulaa
POHJATAIKINA:
noin 2/3 muruseosta
2 dl pimää tai maustamatonta jogurttia
1 kamanmuna
TÄYTE:
5-6dl puolukkaa
2 tlk rahkaa (käytin raparperi vanijaa)
3 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
PINNALLE:
1/3 muruseoksesta
TEE NÄIN:
1.
Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos
kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä
kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.
3.
Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja,
myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.
4.
Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan
päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista
raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOS KUN JÄTIT KOMMENTIN!!!
TULE TAAS PIKAISESTI UUDESTAAN!!!