tiistai 22. huhtikuuta 2014

MANSIKKA-VALKOSUKLAA TIRAMISU



Pääsiäisenä juhlittiin muutamaan otteeseen lasteni syntymäpäiviä.
Perjantaina kävi mieheni sisarus perheineen kylässä ja jotain lapsillekin maistuvaa
halusin tehdä.
SLY 26 kierroksen viimeisessä paketissa oli ihana Sweet Dreams- lehti.
Ohjeet olivat saksan kielellä ja parini hieman avusti kääntämään ohjeita.

Tämä oli todella hyvä ja maistuva kakku.
Itse lisäsin mansikan seuraksi kiivi hedelmää.

Ohje meni näin...
3 liivatetta
100 g valkosuklaata
150 ml maitoa
puolikkaan vanijatangon siemenet
100 g maitorahkaa
200g Mascarponea
2 tuoretta kananmunaa
45 g sokeria
1 tl raastettua appelsiinin kuorta
500 g mansikoita, mieluiten tuoreita
120 g lusikkaleipiä (pitkulaisia paksukaisia Italialaisia)
75 ml  tuorepuristettua  appelsiinimehua

Liota liivatteet normaalisti tilkassa vettä. 
Pilko tai raasta suklaa. 
Kuumenna maito ja vaniljatangon  siemenet.
Purista  liivate ja liuota maitoon.
Lisää suklaa joukkoon,  sulata sekoittaen. 
Anna seoksen jäähtyä.

Lisää sitten mascarpone ja rahka ja sekoita tasaiseksi massaksi. 
Erota valkuaiset ja keltuaiset.
Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 
Vispaa keltuaiset + 25 g sokeria + appelsiinin kuoriraaste vaaleaksi kermaiseksi vaahdoksi ja lisää
suklaa-juustomassaan.
Lisää joukkoon kevyesti käännellen valkuaisvaanto. 

Pese ja puhdista marjat. 
 
Lado neliö vuokaan (20 x 15 cm)pohjalle osa  ladyfingereistä/ lusikkaleivistä) + puolet rahka-juusto-suklaa-pure massasta ja mansikka viipaleita jonkin verran päälle. 
Asettele loput keksit nyt pintaan ja pirskottele appelsiinimehua päälle.
Levitä loput kermasta keksien päälle ja  koristele jäljellä olevilla mansikoilla..  
Laita jääkaappiin 3:ksi tunniksi.



2 kommenttia:

  1. Hienosti olet onnistunut ! Kiitos, kun kokeilit !
    Tuo Kiwin lisääminen oli piristävää!

    VastaaPoista
  2. Ihanan raikkaan näköinen ja kuuloinen =)

    VastaaPoista

KIITOS KUN JÄTIT KOMMENTIN!!!
TULE TAAS PIKAISESTI UUDESTAAN!!!