Vappu tänä vuonna vietettiin meillä esikoisen sairastaessa.
Olimme ihan vain perheemme kesken.
Viime aikoina on tullut luettua aikapaljon spelttijauhojen terveellisyydestä ja olen
ajatellut siirtyä valkoisten jauhojen käytöstä niihin.
Vapuksi kokeilin Spelttimunkkejä.
NAM! Nää oli tosi hyviä.
Ohje meni näin....
2½ dl puolikarkeita spelttijauhoja
2 dl ydinspelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)
½ dl sokeria
½ tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
½-1 rkl kardemummaa
3 dl kermamaitoa
2 munaa
n. 300 g munkkirasvaa (esim. rypsiöljyä)
Sekoita kuivat aineet keskenään Lisää kermamaito sekä kananmunat. Sekoita taikina nopeasti.
Turvota taikinaa n. 15 min.
Kuumenna munkkirasva. Pudota kahden lusikan avulla pieniä taikinanokareita kuumaan rasvaan. Keitä kypsiksi. Varo kuumentamasta rasvaa liikaa.
Pyörittele lämpimät munkit sokerissa
2 dl ydinspelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)
½ dl sokeria
½ tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
½-1 rkl kardemummaa
3 dl kermamaitoa
2 munaa
n. 300 g munkkirasvaa (esim. rypsiöljyä)
Sekoita kuivat aineet keskenään Lisää kermamaito sekä kananmunat. Sekoita taikina nopeasti.
Turvota taikinaa n. 15 min.
Kuumenna munkkirasva. Pudota kahden lusikan avulla pieniä taikinanokareita kuumaan rasvaan. Keitä kypsiksi. Varo kuumentamasta rasvaa liikaa.
Pyörittele lämpimät munkit sokerissa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOS KUN JÄTIT KOMMENTIN!!!
TULE TAAS PIKAISESTI UUDESTAAN!!!