Meillä syötiin viikonloppuna Nokkosvohveleita.
Kompostimme kyljessä on aikamoinen viljelmä nokkosia. Jostakin olen käsittänyt että nämä kevään ensimmäiset nokkoset olisivat ihan parhaita - tiedä häntä...
Löysin Olgan Kotona blogista ihanan ohjeen jota hieman muokkasin.
...ja jotenkin tähän suustaan se meni...
Nippu nokkosia
6 dl täysmaitoa
1 tl suolaa
1rkl (intiaani)sokeria
2 kananmunaa
½ dl kauraleseitä
2 dl täysjyväspelttijauhoja (täysjyvävehnäjauhotkin käyvät)
2 dl vaaleita spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
½ dl öljyä
Kiehauta nokkosen lehdet reilussa vedessä jotta ne pehmenevät hieman.
Sekoita kananmunat ja maito, lisää kuivat aineet ja öljy. Hienonna
jäähtyneet, valutetut nokkoset ja sekoita vohvelitaikinan joukkoon.
Anna turvota hetki ja paista.
Vohvelit nautittiin meillä kananmuna kstikkeet ja mozzarella salaatin kera...
SUOSITTELEN!!!!
Kiitoksella, se kortti oli ihkuihana !
VastaaPoista