sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Sly.ni lähettämällä reseptillä PITALEIVÄT kana täytteellä



 Sain SLY 22 kierroksen ensimmäisessä pketissa ohjeen Itämaisiin leipätaskuihin/ Pitä leipiin.

Viikonloppuna tein ihanan ulkoilupäivän ruuaksi näitä.
Tällä kertaa kana-salaatti täytteellä.




 OHJE MENI NÄIN,

PITALEIVÄT, 8kpl

1,5dl  vettä
25g hiivaa (käytin puolipussia kuivahiivaa)
3/4 tl suolaa
n. 250g vehnäjauhoja ( käytin hiivaleipajauhoja)
1 tl oliivioljyä

Lämmitin veden kuivahiivalle sopivan lämpöiseksi.
Sekoitin jauhot, suolan ja kuivahiivan keskenään ja lisäsin lämpöisen veden 
joukkoon.
Sekoitin ja lisäsin öljyn ja alustin vielä taikinaa.

Kohotin leivinliinan alla tunnin verran.

Jaoin taikinan kahdeksaan osaan ja leivoin teelautasen kokoisiksi ohuiksi leiviksi.

Kohotin vielä puolisen tuntia.

Kuumensin uunin 250 asteeseen.
Ripotin leiville hieman jauhoja, nostin leipäset pellille jauhopuoli alas päin ja 
paistoin 5 minuuttia.
Leivät pullistuivat kuin pallot ja saivat aavistuksen väriä pintaansa.

Jäähdytin hieman ja halkaisin se täytettä varten.

Tällä kertaa täytteenä oli salaattia ja vihanneksia sekä paistettuja kanansuikaleita,
hieman tulista tomaattisalsaa ja creme fraicea.

NAM!!!!
 
 


                                             




5 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Varmasti herkullisia -ja näitähän olisi myös helppo ottaa talvipiknikille evääksi! :)

    VastaaPoista
  2. Näyttävät todella hyviltä! Pitääpä laittaa itsellekin talteen tämä ohje :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää herkulliselta :)

    t: Sly:si

    VastaaPoista
  4. Tämä maistuisi juuri nyt iltapalaksi!

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköisiä! Nyt tuli nälkä. Näitä pitää kokeila joskus

    VastaaPoista

KIITOS KUN JÄTIT KOMMENTIN!!!
TULE TAAS PIKAISESTI UUDESTAAN!!!