Sain SLY 22 kierroksen ensimmäisessä pketissa ohjeen Itämaisiin leipätaskuihin/ Pitä leipiin.
Viikonloppuna tein ihanan ulkoilupäivän ruuaksi näitä.
Tällä kertaa kana-salaatti täytteellä.
OHJE MENI NÄIN,
PITALEIVÄT, 8kpl
1,5dl vettä
25g hiivaa (käytin puolipussia kuivahiivaa)
3/4 tl suolaa
n. 250g vehnäjauhoja ( käytin hiivaleipajauhoja)
1 tl oliivioljyä
Lämmitin veden kuivahiivalle sopivan lämpöiseksi.
Sekoitin jauhot, suolan ja kuivahiivan keskenään ja lisäsin lämpöisen veden
joukkoon.
Sekoitin ja lisäsin öljyn ja alustin vielä taikinaa.
Kohotin leivinliinan alla tunnin verran.
Jaoin taikinan kahdeksaan osaan ja leivoin teelautasen kokoisiksi ohuiksi leiviksi.
Kohotin vielä puolisen tuntia.
Kuumensin uunin 250 asteeseen.
Ripotin leiville hieman jauhoja, nostin leipäset pellille jauhopuoli alas päin ja
paistoin 5 minuuttia.
Leivät pullistuivat kuin pallot ja saivat aavistuksen väriä pintaansa.
Jäähdytin hieman ja halkaisin se täytettä varten.
Tällä kertaa täytteenä oli salaattia ja vihanneksia sekä paistettuja kanansuikaleita,
hieman tulista tomaattisalsaa ja creme fraicea.
NAM!!!!
Hyvältä näyttää! Varmasti herkullisia -ja näitähän olisi myös helppo ottaa talvipiknikille evääksi! :)
VastaaPoistaNäyttävät todella hyviltä! Pitääpä laittaa itsellekin talteen tämä ohje :)
VastaaPoistaNäyttää herkulliselta :)
VastaaPoistat: Sly:si
Tämä maistuisi juuri nyt iltapalaksi!
VastaaPoistaIhanan näköisiä! Nyt tuli nälkä. Näitä pitää kokeila joskus
VastaaPoista