Viime viikolla oli postilaatikkoomme kilahtanut uusin Leivotaan lehti. Mielestäni lehti on maailman paras. ihania tarjottavia pilvin pimein ja ohjeet ovat suht helppoja toteuttaa.
Maanantaina oli töissä palaveri johon halusin leipoa jotakin nopeaa ja hyvää ja jotain mitä tulee paljon yhdellä kertaa.
Lehdessä oli kiva ohje kardemumma-kanelikakkuun.
Kumpikin mauste on mun suosikkeja...
OHJE MENI NÄIN,
150 g voita
3 munaa
3dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl kardemummaa
1 rkl kanelia
1 rkl leivinjauhetta
21/2 dl maitoa
- laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 21/2l kakkuvuoka.
- Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita jauhot, kardemumma, kaneli ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää sitten taikinaan voisula ja vasta viimeiseksi maito.
- Paista kakkua uunin alaosass noin 40 minuuttia.
Miten mä en huomannut tätä ohjetta siinä lehdessä...hmm - lähes tunnen nuo maut suussani!
VastaaPoista