torstai 2. toukokuuta 2013

LASTEN 9.v ja 11.v SYNTTÄRI LEIPOMUKSIA

Meillä vietettiin lasten yhteis synttäreitä ja leipottavaa tuli jonkin verran tehtyä.
Tosin edellisenä iltana hra 11-v.lle nousi korkea kuume ja osa vieraista päättii jättää kemut kesken.

Olin suunnitellut jo pitkää mitä sitten leipoisin ja kun päivä läheni jokainen suunnitelma unohtui.
Pää oli ihan tyhjä niistä kaikista ihanista ohjeista joita olen eri blogeissa bongannut...
Jotakin tuli kuitenkin tehtyä...

Jo muutama vuosi sitten löysin jostakin sisustusliikeen ale korista tälläiset servetit.
Toisella puolella on pojan kuva toisella tytön, nää on mielestäni aikasta kivat....


Tein suolaiseksi tarjottavaksi TEX-MEX voileipäkakun.
Ohje on suoraan Kinuskikissan sivuilta
 Voileipäkakku sai kovasti kehuja.
Olen aina jotenkin vieroksunut kyseisiä leivonnaisia , ajatellen niiden teon olevan hankalaa.
Itseasiassa taidan tehdä toistekkin, oli se vaan niiiin kivaa!!!

 Perinteistä täytekakkua en tehnyt vaan muutaman juustokakun.
Alla olevan kakun tein ihan omasta päästäni.
Pohja on Dominokekseistä ja täyte mansikkarahkaa, limetuorejuustoa ja kermaa.
Tämä oli kyllä oikein onnistunut...

 MUSTIKKA-JUUSTOKAKKU
on Marttaliiton puheenjohtajan Marianne Heikkilän perheen suosikki.
Reseptin löysin uudesta MAKU-lehdestä.
 Tein kakun jotenkin näin...
POHJA:
100g voita
2dl ruisjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1/2dl vehnajauhoja
1/2 dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1 muna
TÄYTE:
500g pakaste mustikoita
1 dl vettä
6 liivatelehteä
2 prk (a.2dl) vispikermaa
2 rs (a 200g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk vaniljarahkaa
1dl sokeria
1/2dl sitruunamehua

Sulata voi ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita muna ja rasvasula. Painele taikina leivonpaperoituun irtopohjavuokaan (26cm) niin että sitä tulee myös reunoille.
Anna jäähtyä jääkaapissa vähintään puolituntia ennen paistamista.
Paista pohjaa 200-asteessa noin 12-15minuuttia. Anna jäähtyä.

Mittaa mustikat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvksi sekoittaen ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 5 minuuttia.. Sseuta sauvasekoittimella tasaiseksi nektariksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Upota liivatteet runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, rahka ja sokeri tasaiseksi seokseksi.
Vatkaa joukkoon mustikkanektari. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liotetut liivatteet siihen. Sekoita tämä juusto-mustikka seokseen.
Sekoita lopuksi kermavaahto mukaan. Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristele pensasmustikoilla.
Lisäksi oli 
MOKKAPALA MUFFINSSIT
näidenkin ohje suoraan Kinuskikissan sivuilta
Koristelussa käytin SLY.ni paketista saatuja trösseleitä....
 Sekä aivan ihanaa MUDCAKEa
joka onnistui ihan täydellisesti.
Tämän tarjosin vaniljajätskin kanssa...
Ja ohje Kinuskikissalta, ohjetta hieman muutin jättämällä 
marengin kakun päältä pois.

Tässä vain kuva keskeneräisestä kattauksesta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOS KUN JÄTIT KOMMENTIN!!!
TULE TAAS PIKAISESTI UUDESTAAN!!!