perjantai 28. joulukuuta 2012

Joululahjaksi ruis-mustikka näkkäriä...

Muutamaan lahjaan halusin lisukkeeksi jotakin suolaista ja terveellistä.
Löysin Fariininäkkärin ohjeen jota hieman muunsin terveellisempään suuntaan...

 

Ainekset

5 dl kylmää vettä
½ rkl suolaa
3 rkl  Fariinisokeria
1 ½ tl kanelia
½ (25 g) palaa hiivaa
4 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia tai voita
3–4 dl ruisjauhoja
4 dlSpelt manna mustikka-mustaherukka seosta
Leipomiseen
 ruisjauhoja
Pinnalle
Dansukker Fariinisokeria
vettä

1. Sekoita vesi, suola, fariinisokeri, kaneli ja hiiva. Kaada vehnäjauhot nesteeseen ja vatkaa seosta voimakkaasti.
2. Lisää huoneenlämmössä notkeaksi pehmennyt rasva, ruis- ja Speltjauhot. Sekoita ainekset napakaksi taikinaksi. Peitä taikinakulho kelmulla ja anna taikinan levätä jääkaapissa 6–8 tuntia tai yön yli.
3. Ota taikina huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen leipomista. Ripottele työpöydälle ruisjauhoja, paloittele taikina ja kauli siitä pieniä pyöreitä näkkileipiä. Tai kauli paloista 1–2 mm:n paksuisia, pellin kokoisia levyjä jauhotetun leivinpaperin päällä. Leikkaa levyyn palaviivat valmiiksi ennen paistoa ja vedä levy leivinpapereineen pellille. Pistele näkkileivät haarukalla, ropsauta hiukan vettä päälle pullasudilla ja ripottele fariinisokeria pinnalle.
4. Paista 200–225-asteisessa uunissa 8–15 minuuttia.






3 kommenttia:

  1. Oi, tämähän on hauska idea ja vaihtelua makeaan joukkoon !

    VastaaPoista
  2. Tämän lahjan saaja varmasti tykkäsi lahjastaan! Ihana! Mukavaa vuodenvaihdetta!

    VastaaPoista

KIITOS KUN JÄTIT KOMMENTIN!!!
TULE TAAS PIKAISESTI UUDESTAAN!!!